Haber

AK Parti’den Hamza Dağ noktayı koydu! İlk turda Cumhurbaşkanımız yüksek oyla kazanacak.

ensonhaber.com

Türkiye seçimlere adım adım yaklaşıyor…

Seçime kısa bir süre kala taraflar anket çalışmalarını sürdürüyor.

Bu süreçte her gün onlarca farklı anket yayınlanmakta ve seçimler için çıkarım yapılmaktadır.

Anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin birinci sırada yer alması özellikle muhalefeti rahatsız ediyor.

Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranlarını ve 6 puan tablosunu artıran anket şirketleri günlük anketler yayınlıyor.

Hamza Dağ son noktayı koydu

Haber Global kanalında Erdinç Özyılmaz’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sandıkta son noktayı koydu.

“Bu siyaset bilmek değil”

Muhalefetin birinci tipte yüzde 55-60 oyla seçimi kazanma tezine ilişkin açıklamalarda bulunan Hamza Dağ, şunları söyledi: “Bu ya siyaset bilmemek, matematik bilmemek ya da sosyoloji bilmemek.”O konuştu.

“Cumhurbaşkanımız ilk turda yüksek oyla kazanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birinci basamakta yüksek oyla seçimlerden galip çıkacağını belirten Dağ, şu ifadeleri kullandı:

Normalde yüzde 55-60 olması lazım. Onlar düşünürken toplamları 150’nin üzerinde çıkıyor. 4 yıl Ar-Ge Başkanlığı yaptım. Kimin nerede ne kadar harcadığını görüyoruz. Matematiksel olarak bile böyle bir ihtimalin olmadığını bilmeleri gerekiyor. Anketler yapıyoruz. Seçim döngüsünü 3-4 günde bir yapıyoruz ama anket dediğiniz sorun kendi parti içi stratejinizi ortaya koyma çalışması. 1-2 senedir anket atan insanlar görüyorum. Seçim yaklaştıkça doğruları söylemeye başladılar. Seçim yaklaştıkça anketler önde olduğumuzu söylemeye başladı. Ülkeler arası anketler de bunu söylemeye başladı. Birinci cinste Cumhurbaşkanımız bu seçimi diğer seçimlere göre daha yüksek oyla kazanacak.

“Seccadenin anlamını hala kavrayamamış bir CHP zihniyeti var”

Seccade tartışmalarında görüşlerini açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

Hem ulusal hem de yerel medyada alışılmış olan anlık takip yapıyoruz. Düzce’de bir aday adayı yerel basında PR yapmak için fotoğraf çektirdi. Haberi gördüm. Haberlerde hep dezenformasyona maruz kaldığımız için 1-2 saatlik bir araştırma yaptırdık montaj mı diye. Düşünün dedik. Montaj yok denilince tweet attım. Ondan sonra işler farklı gitti. Seccadenin anlamını henüz kavrayamamış bir CHP zihniyeti var, Kılıçdaroğlu var, medya var, sözcüler var. Bunun ciddi bir hassasiyet yaratacağını düşünmemek mümkün mü? Kılıçdaroğlu bu konuyu istismar ediyor. Her gün ayet okuyup harekete geçtiğinde ayakkabıyla seccadeye basıyorsun. Bunun bir komplo olduğunu düşünmüyorum.

AK Parti’de 3 dönem iktidar

Bu seçimlerde AK Parti’de uygulanacak 3 dönem kuralı çerçevesinde görüşlerini açıklayan Dağ, bu durumun siyasete veda olmadığını belirtti.

Kurala uyanların güçlerini toplayıp tekrar geri döneceklerini vurgulayan Dağ, şöyle devam etti:

AK Parti 21 yıldır iktidar olarak bu ülkeye hizmet ediyor. AK Parti 20 yıl daha bu ülkeye hizmet etmelidir. Bu takımlar 20 yıl daha hizmet etmek için var olmalıdır. 3 periyot kuralı ile bazı arkadaşlarımız artık siyaseten dışlanmıyor. Bundan sonraki devirler için ise güç toplayarak bu işe başlamak söz meselesi olacaktır. 3 dönem kuralı olan arkadaşlar siyasete veda etmez, ortasını verirler. Ben 3 dönemim. Bence 3 transfer kuralı uygulanmalı. Bütün milletvekillerimizin adaylık başvurusu yapması gerektiği söylendiği için adaylık başvurusunda bulundum.

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı

İşgalci İsrail askerlerinin dün gece Mescid-i Aksa’ya baskınlarına tepki gösteren Hamza Dağ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Katil İsrail bunu bir gelenek haline getirdi. Açıkça söylemek gerekirse Dışişleri Bakanlığımız tarafından biz de lanetlendik. İsrail emellerinde başarılı olamadı ve asla olmayacak. Biz bu olayın karşısında olmaya devam edeceğiz. Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk mescididir. İsrail devleti bir oldubitti yaratmaya, bir durumlar kadrosu yaratmaya çalışsa da, uluslararası kamuoyu bunu sağlamak için adımlar atsa da 1,5 milyarlık İslam alemi amaçlarına karşıdır ve olmaya da devam edecektir.

selimajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu