Haber

Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

Göreve geldiğinden bugüne ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin merkez mahallelerinden olan Kızılay’da incelemelerde bulundu.

Başkan Eşki yıllardır beklenen kentsel dönüşümden taziye evine, pazar yerinden spor alanlarına pek çok alanda en kısa sürede çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Vatandaş mağdur olmayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ziyaretine Kızılay Mahallesi Koruma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile başladı. Burada Mahalle Muhtarı Besra Girgör ve Dernek Başkanı Latif Taşdemir ile görüşen Başkan Eşki, Kızılay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için Bornova Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan 1/ 1000 ölçekli imar planının mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlatarak “Hiçbirimiz hukukun ve kanunların üzerinde değiliz ancak şunu bilmenizi isterim ki vatandaşın mağdur olmasını izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde ilgili müdürler, başkan yardımcılarımız ve sizlerle bir araya gelip yol haritamızı belirleyelim” dedi.

Pazar yeri, taziyeevi ve halı saha

Dernek ziyaretinin ardından sokakları gezerek Kızılay sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Eşki, Mahalle Muhtarı Besra Girgör’e yeni muhtarlık ofisi sözü verirken, taziye evi ve dernek binasının da aynı alana yapılacağını söyledi.  Mahalle sakinlerinin uzun zamandır beklediği pazaryerinin ihtiyaca göre en uygun yere yapılacağını, mevcut halı sahanın yenileneceğini ve özellikle bölgedeki çocuklarının yararlanması için kulüplerle işbirliği içinde spor okulları açılacağını ifade eden Eşki, “Mahalle sakinlerimizin içi rahat olsun sözünü verdiğimiz yatırım ve çalışmaları tek tek hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu