Sağlık

Nioli yağı idrar yolu enfeksiyonunu düzgün bir şekilde tedavi eder mi? nioli yağı faydaları

Alternatif tıpta şifalı bitkilerden ve bunlardan elde edilen yağlardan yararlanılarak birçok alanda hastalıklar tedavi edilmektedir. Bunlardan biri de yaprak dökmeyen büyük bir ağaçta yetişen nioli bitkisidir. Bu bitkiden elde edilen nioli yağı, dezenfektan ve antiseptik özelliğinden dolayı losyon, krem, sabun ve diş macunu gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

NİOLİ YAĞI NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Nioli yağı, 20-25 metre yüksekliğe ulaşabilen Okiliptus gibi New Kolenda ve Avustralya’ya özgü bir ağaçtan elde edilir. Kalıcı ve hoş kokulu yaprakları olan bu yağın yumuşak soluk kabuğu tıpkı kağıt gibi kolayca yırtılabilir, bu nedenle kağıt kabuk ağacı olarak da bilinir ve “deri ağacı” olarak adlandırılır.

Güçlü bir kokusu ve aroması vardır, rengi berrak ve uçuk sarıdır. Özellikleri çay ağacı yağına benzer ve aynı zamanda aromaterapi görevi görür. Bu uçucu yağ, taze yapraklarının ve yumuşak kısımlarının buharla damıtılmasıyla elde edilir. Geniş bir kullanım alanına sahip olan nioli yağının faydaları saymakla bitmiyor. Harika bir ağrı kesici ve cilt yenileyici özelliği bulunan bu yağın diğer tüm faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz;

  • Nioli yağı kan ve lenf dolaşımını uyarı sistemine alarak ürik asitin eklemlerde birikmesini engeller. Ayrıca romatizma, artrit ve gut hastalığından kurtulmaya yardımcı olur.

  • Balgam söktürücü özelliği sayesinde akciğer, bronş, gırtlak, yutak, soluk borusu ve burun yollarındaki sertleşmiş balgam veya soğuk birikintilerini gevşeterek göğüsteki tıkanıklıklardan kurtulmayı sağlar.

  • Bizi böceklerden ve zararlılardan uzaklaştırın. (hamamböcekleri ve birkaç diğer çok inatçı solucanlar hariç) Bu kullanım alanında değer için spreylere ve buharlaştırıcılara eklenebilir.

  • Vücudun sağlıklı kan dolaşımını stabilize etmeye ve kanı detoksifiye etmeye yardımcı olur, böylece ateşli hastalık gibi enfeksiyon ve iltihaplardan daha hızlı kurtulma sağlar. Bağışıklığı artırır.

  • Anestezik özelliği sayesinde ağrıların giderilmesine yardımcı olur.

  • Niaouli Oil, güçlü kokusuna rağmen topikal olarak kullanıldığında hassas ciltler için bile naziktir ve cilt temizliği için tercih edilebilir. Serinletici bir yağ olan Niaouli’nin masajda kullanıldığında rahatlatıcı ve dinlendirici bir dokunuşa sahip olduğu da biliniyor.

  • Antimikrobiyal etkisi ile özellikle idrar yolu enfeksiyonlarında faydalıdır. Bu amaçla iç çamaşırına birkaç damla damlatılarak kullanılabilir.

NİOLYA YAĞI ZARARLARI

Nioli esansiyel yağı, yüksek düzeyde terpen içerdiğinden dikkatli kullanılmalıdır. Sistematik değil orta düzeyde kullanılması tavsiye edilir. Hamileler, emziren kadınlar, küçük çocuklar, alerjisi ve hassas hastalıkları olan kişiler kullanmadan önce uzman bir doktora danışmalıdır. Su ile seyreltilmeden kullanılması tavsiye edilmez, aksi halde direkt uygulama sonucu ciltte tahrişe neden olabilir.

cinehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu