Sağlık

Hipertimi ateşle karıştırılmamalıdır… Sıcak çarpmasına dikkat!

İSTANBUL (İGFA) –Hipertermi genellikle sıcak, nemli koşullarda yapılan ağır eforun bir sonucudur ve 2004 ile 2018 ortası arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda ortalama 702 ısıya bağlı ölüm meydana gelmektedir.

Burada değerli olan; Hipertermi ateşle aynı şey değildir.

Bu konuda İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım değerli açıklamalarda bulundu.

Hipertermi olduğunuzda vücut ısınızın hipotalamusunuz (beyninizin birçok vücut fonksiyonunu kontrol eden kısmı) tarafından kontrol edilen belirli bir “ayar noktası”nın üzerine çıktığını kaydeden Prof. Dr. Vücut ısısındaki bu bilinçli artış, vücudunuzun bir hastalık veya enfeksiyonla mücadele etme çabasıdır” dedi.

Yıldırım, hiperterminin belirtileri hakkında da bilgi verdi.

“İşiniz veya sporunuz nedeniyle sıcakta aktiviteler yapmak zorundaysanız, vücudunuzun yavaş yavaş sıcağa alışmasını sağlayın” diyen Prof. Dr. Daha sonra vücudunuzun yüksek sıcaklıklara dayanma kabiliyetini kademeli olarak artırın. Mümkünse sabahın erken saatlerinde, havanın daha serin olabileceği bir zamanda çalışmayı planlayın. Sabah 10:00 ile 16:00 saatleri arasında içeride olmaya çalışmak gereklidir. Bebekler , yaşlılar, sporcular ve güçlü dış mekan meslekleri olan bireyler, hipertermi için vücut sıcaklıklarını hızla düşürmeli,112″ dedi. konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu