Dünya

Dünya nerede biz oradayız

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri şirketi Teksüt, dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Dubai Gulfood 2024 Fuarı’na katılıyor. Teksüt, sekizinci kez katıldığı fuarda, yeni anlaşmalar ve işbirlikleri sonucunda ihracat yaptığı ülkelere yenilerini eklemeyi hedefliyor.

 

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Özmen, ticaret hacmini geliştirmek ve ihracattan alınan payı artırmak amacıyla dünyadaki gelişmeleri takip ettiklerini paylaştı.

 

Teksüt, 19-23 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek fuara, yeni anlaşmalar ve işbirlikleri sayesinde ihracat yaptığı yeni ülkeleri eklemeyi hedefliyor. Dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan etkinlik, perakendecilerin, gıda tedarikçilerinin, distribütörlerin, toptancıların, şeflerin ve kanaat önderlerinin yeni ürünleri keşfetmesi, sektör oyuncularıyla ilişkiler kurması, yiyecek ve içecek sektörünün geleceğini şekillendirecek en son trendleri ve yenilikleri keşfetmesi için değerli bir fırsat olarak görülüyor. Dubai Gulfood 2024 Fuarı, 127’den fazla ülkeden 5.500’ün üzerinde rekor sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak.

 

Teksüt Yönetim Konseyi Başkan Yardımcısı Mert Özmen Ticaret hacimlerini geliştirmek adına gelişmeleri ve trendleri yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye’nin dünyanın her ülkesine süt ürünleri ihraç edebilecek potansiyele ve güce sahip olduğunu paylaştı. Teksüt lezzetini ABD’den Çin’e kadar 4 kıtada 43 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan gibi bölge ülkelerine ihracat yaptıklarını sözlerine ekleyen Özmen, “Gulfood Fuarı’na sekizinci kez katılıyoruz. Bu fuarda dağıtım kanallarıyla yaptığımız işbirlikleri ve anlaşmalar sayesinde şu anda bu bölgede beş ülkeye ihracat yapar duruma geldik. Teksüt kalitesi ve lezzeti bu ülkelerde çok sevilmekte ve birçok tüketici tarafından tercih edilmektedir. Bu yıl yeni ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturarak ihracat ağımıza yeni ülkeler eklemeyi hedefliyoruz. “Dünya ile sektörün buluşması” dedi.

 

200 ülkeden 150 bin ziyaretçi

Gulfood Fuarı Birinci Salon Stand A1-5’te (Salon 1 Stand A1-5) çalışmalarını sergileyecek olan Teksüt; Klasik beyaz ve kaşar peynirlerinin yanı sıra labne, krem ​​ve süzme peynir, çubuk, misket, mihaliç, örgü gibi yöresel peynirler de tanıtılacak. Stantta ayrıca tereyağı, UHT süt, meyveli süt, yoğurt ve ayran ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

 

Hedef ihracat cirosunu artırmak

Uzun yıllardır ihracat yapan bir kuruluş olduklarını hatırlatan Mert Özmen, “Son 5 yıldır bu konuda daha güçlü adımlar atıyoruz. Şu anda ürünlerimiz 43 ülkede tüketiliyor. “Bu kapsamda ihracat hedefimiz ciromuzun yüzde 15’ine ulaşmaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu