Haber

Ankara’da uyuşturucu satıcılarını uyaran genç silahla öldürüldü

ANKARA’da çıkan arbedede uyuşturucu tacirlerini uyardığı için silahla vurulan Doğukan Kabak’ın (23) ölümüyle ilgili 3’ü tutuklanan 7 kişi hakkında iddianame hazırlandı ve dava açıldı. Park, ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle tutuklandı.

Mamak ilçesine bağlı Kutlu Mahallesi’nde geçen yıl 23 Ekim’de meydana gelen olayda Doğukan Kabak, 2 arkadaşıyla parkta otururken, araçtaki bir kişinin motosikletliye paket verip karşılığında para aldığını fark etti. Kabak, motosiklet sürücüsü HO’nun yanına giderek araçta ne yaptığını sordu. HO’nun uyuşturucu kullandığını söylemesinin ardından Kabak motosikletin fotoğraflarını çekerek, ‘Seni polise ihbar edeceğim’ dedi. Bunu fark eden araçtakilerden Umutcan Ültü, Mertkan Ertuğrul ve Yusuf Aydın, parktan uzaklaştıktan sonra geri dönerek Doğukan Kabak’ı darp etti. Umutcan Ültü, kaçmak isteyen Kabak’a tabancayla 2 el ateş etti. Yaralanan Doğukan Kabak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan 8 şüpheliden Doğukan Kabak’ı darp eden Yusuf Aydın, silahı kullanan Umutcan Ültü ve parkta satıcılık yaparak olayların başlamasına neden olan Mertkan Ertuğrul tutuklandı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Gözaltına alınan Umutcan Ültü, Yusuf Aydın ve Mertkan Ertuğrul ile tutuklu bulunanlar Ahmet Gencay, Enes Bostan, Ömer Berke Tokkamış ve Sercan Ültü hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Olayın ardından kuzeni Umutcan Ültü’yü saklamaya çalışan Yüksel Akyeloğlu için ‘suçluya kayırma’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Kabak’a ateş ettiği iddia edilen Umutcan Ültü susma hakkını kullanarak savunma yapmadı. Diğer şüpheliler ise savunmalarında kusursuz olduklarını ileri sürdü.

aladag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu