Haber

Kılıçdaroğlu: Kayyum uygulamasına son vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri ve Millet İttifakı’nın Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcı Adayları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Karslılarla bir araya geldi.

‘DİNOZORLARIN PARASINI ÖDEDİK’

Mansur Yavaş, ilk olarak halk mitinginde sahneye çıktı. Yavaş, “Seçilirse sosyal yardımları kesecekler. Şu anda 60 bin öğrenci ücretsiz okula gidiyor. Kantinden alışveriş yapamayan öğrencilerin ailelerinin her ay 330 lira yatırım yaparak mahsur kalmamalarını sağlıyoruz. çocuklar okusun diye kreşler açtılar. 16 trilyon doları toprağa gömüp ankapark yaptılar. Susuz mahalleler var. Ankara’da. Otobüs görmemiş mahalleler vardı. 5 katrilyon dinozor için para ödedik.”

“Haksız kesilen 1,6 milyar lira Ankara halkının boğazından kesilen paradır” diyen Yavaş, “Buna oy verenler de cezalandırıldı. Saçma sapan projelere akıtacak paramız yok. Giriş yaptılar. Bugünkü rakamlarla 350 milyon liralık kapılar, ne yaptıklarını kimse bilmiyor!” diyen başbakan yardımcılarıdır. Bunun devam etmesini istediler. Tüm ihaleleri online olarak yayınladık. Hem dış borçları hem de onların borçlarını ödedik” dedi.

Pandemi döneminde öğrencilerin internet ihtiyacını karşıladıklarını hatırlatan Yavaş, AK Parti iktidarının hizmetlerde yetersiz kaldığını belirterek, “Seçildikten sonra rozetini çıkardık. koltuklarını bırakıp şatafatlı hayatlarına devam edecekler.İşitmediğimiz söz yok.Kendilerine oy verenlere karşı bir kötü söz duydunuz mu?Bu kadar bağırdıkları için güçlerinin tükendiğini biliyorlar. Herkese eşit davranan bir hükümet gelecek. 6 cumhurbaşkanı yapacaklarını imzaladılar, anlaştılar. Türkçemizdeki en güzel kelime uzlaşmadır. Artık kavga etmiyorlar, neden rahatsız oluyorlar?” söz konusu.

’20 MİLYON İNSANA HİÇ FARKLI BAKMADIM’

Yavaş’ın ardından İBB Başkanı İmamoğlu sahne aldı. İmamoğlu, “Milleti bölmekte tereddüt yok. O yüzden hayret ediyorum. 20 milyon insan bizim şehrimizde mültecilerle yaşıyor. Allah şahit, benim kalbimi biliyor. Ben o 20 milyona farklı bakmadım. Bir an bunlara bakamam.Bu bir yönetim disiplini,ahlaktır.Bundan vazgeçen,ülkesine yönetici olmasın.Barışa,güzel bir kır hayatına ihtiyacımız var.86’ya bakan bir anlayışa ihtiyacımız var. Bugünün anlayışı diyor ki, “Bana oy veren kötü olur, vermeyen elenir. Oy veren yerli ve millidir, oy vermeyen teröristtir.” 86 milyon insanım yerli ve millidir” dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde Millet İttifakı’na yönelik söylemlerine ilişkin, “Cami çıkışında hırsızlık yaptılar, hırsızdılar. Bir tek hırsız bulamadınız. Denediniz, mahkum etmediniz. bir.Çıkıp milletten özür mü diledin?” dedi.

“Size söz veriyorum, bu şehri ayağa kaldıracağız” diyen İmamoğlu, “Kars’ın kişi başı geliri bu ülke ortalamasının yarısı. Bu bir nimet mi? Kars’taki çocuğum üretecek, kazanmak, liyakatiyle, ahlakıyla, çalışkanlığıyla bu şehirde istediği mertebelere ulaşmaktır.” Bu şehri Türkiye’nin vitrine çıkaracağı şehir haline getireceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu; “Milletin iradesinin bloke edilmesine ve Kars’ta seçilen ismin yerine kayyum atanmasına karşıyız” sözleriyle hükümetin belediyelere yönelik kayyum uygulamasını eleştirdi.

Yavaş ve İmamoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Kars’a, Türkiye’ye ve dünyaya bahar gelecek. Kılıçdaroğlu konuştuğunda mutlaka yapacak.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HİÇBİR FABRİKA SATIŞ YAPILMAYACAK: Geliriniz azaldı mı? Sorunumuzu çözemezlerse, yapacağımız şey onu değiştirmek. Gücü değiştireceğiz. Daha güzel ve ahlaklı bir hükümet getirmek boynumuzun borcudur. Kars’ta genç bir nüfus var ama gerçek anlamda dürüst bir stad yok. Genç kardeşlerime seslenmek istiyorum: Şehrinizde hem iş bulun hem de huzur içinde yaşayın. Erzurum dahil Kars, Iğdır ve Ardahan’ı özel ekonomik bölge ilan edeceğiz. Nasıl üretildiğini göreceksiniz. Ortadoğu ve Kafkasya’daki tarım pazarı 25 milyar dolar. Bu piyasada nasıl hisse satın alacağınızı göreceksiniz. Hiçbir fabrika satılmayacak.

KURFAN BAYRAMI HESABINIZDA 15 BİN TL’LİK İkramiye GÖRECEKSİNİZ: Bu vatan topraklarının her karışına demokrasi ve barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel olan kayyum uygulamasına da son vereceğiz. Üzülmeyin emekli kardeşlerim; 2015 yılından bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarında tüm emeklilere en az asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini talep ve savundum. Düşük verdiler. Kemal Bey’i cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda hesabınızda 15 bin TL bonus göreceksiniz. Ananın ak sütü kadar helal para çekeceksin.

DIŞARIDAN TAVUK, MERCİMEK ALIYORLAR: Herkes için adaleti getireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yaparak tüm köy okullarını açacağız. Dışarıdan nohut ve mercimek alıyorlar. Bunu değiştireceğiz! Üreten, herkesin kazandığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz! Türkiye’ye mazlumun, zalimin olmadığı, insanca adil bir düzen getireceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu