Haber

YSK’nın Başkanı kimdir? YSK Başkanı Ahmet YENER kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Haziran 2023’te yapılması gereken seçimlerin yenilenmesi kararını, anayasanın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle 14 Mayıs’ta imzaladı. Geliştirme sonrası seçime ilişkin detaylar araştırıldı. Peki YSK Başkanı kimdir? YSK Başkanı Ahmet YENER kimdir?

YSK BAŞKANI AHMET YENER KİMDİR?

13/04/1966 tarihinde Beypazarı’nda doğdu. Ankara İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kısa bir süre askerlik görevini Ankara’da yaptı.

Kariyerine Ankara’da hakim adayı olarak başlayan Yener; Sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Kadılıklarında bulundu.

22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Onuncu Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

“İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” birkaç sanat eseridir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu