Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın hayali: TRT Yargı diye bir kanal kuralım

Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Medyascope’ta yayınlanan “Oyunu İsteyenler Anlatıyor” programına katıldı. Başkan, seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erkan Baş, “Hesaplaşacağız diyorsunuz. Helal olmayacağız, hesap soracağız. Nerden başlayacaksınız?” Soruya şu yanıtı verdi:

“Yanlış anlaşıldı. O yüzden biraz hassas konuşmaya çalışayım. Türkiye’nin 20 yıldır çok kötü yönetildiğini söylüyoruz. Gerçekler bilerek ve isteyerek uçurumun kenarına getirildi ve bu süreçte çok hatalar yapıldı. . Şimdi yapılacak ilk şey nedir? Bu süreçte.” buna bir son ver. Bu bizim ortak görevimizdir. Millet İttifakı ile aramızdaki farkı bu kadar tanımlayabilirim sanırım. Bu konuda ortak yanımız var. Türkiye’nin büyük çoğunluğunun bu konuda hemfikir olduğunu görüyorum. Neyin gitmesi gerektiği konusunda bir tartışma yok. Gitmesi gerektiği açık. Peki bundan sonra ne yapılacak? Bu 20 yılda işlenen suçların failleri bağımsız, tarafsız ve adil mahkemelerde yargılanmazlarsa, yanılmazlarsa, beraat etmezlerse ama yanılıyorlarsa diyoruz. ceza almazlarsa bu tehlike önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Türkiye yine aynı çalkantılara girecek. Bu nedenle şu ayrıma dikkat çekmek isterim: Hata yapanlardan hesap sorulmalıdır. Mesela Mısra Öz’ün kaza sonucu çocuğunu kaybetmesine neden olan katliamın üzerini kimse örtemez. Hesap verecekler.

‘Halkın içinden çalınanlar var’

Çalınan insanlar var. Hepimiz biliyoruz, değil mi? Bu 20 yılda birileri haksız kazanç elde etti. İnanılmaz bir servet biriktirdiler. Bunlar halkın değerlerini satarak ve dağıtarak oluşmuştur. Bunlarla ilgilenilmelidir. Burada kırmızı bir çizgi çiziyoruz. Olmazsa, bunun kişisel bir şey olmadığını, intikam amaçlı bir TİP parti ya da herhangi bir şeyle ilgili olmadığını söylüyoruz. Türkiye’nin gelecek yüzyılından bahsediyorsak, o yüzyılın sağlam temeller üzerine oturabilmesi için adaletin tecelli etmesi gerekir. Çünkü bakın Türkiye’nin en büyük sorunu adalet deyince şöyle algılanıyor: İktidarın siyasi rakiplerine yaptığı baskılar, tutuklamalar, gözaltılar… Hayır. Hangi sebeple olursa olsun, içlerinden biri iktidarda olsa adam kendini devletin yerine koyar. Ve hepimiz biliyoruz ki mahkemeye giderlerse hakim gerçek kararı, vicdani kararı veremeyecek. Elleri titreyecek. Öbür gün sürüleceğini düşünecek. Bu nedenle artık adalet sorununu son derece değerli bir şey olarak görüyoruz. Hesaplaşma kelimesi, sözlüğümüzde adalet kelimesinin karşılığıdır.”

‘AK PARTİ SUÇLARININ FARKINDADIR’

“Hesaplaşmanın şart olduğunu düşünüyorum” diyen Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan geri adım atamayız. Açık söylüyorum, AKP yaptığı yanlışın farkında. Bu cümlemizi sanki Türkiye İşçi Partisi çeşitli dönemlerde AKP’ye oy veren herkesi suçluyormuş gibi kullanıyorlar. Asla böyle bir şey olmaz, tam tersini düşünüyorum, AKP’nin tepesinde küçük bir kusur yumağı var, o insanları bağlantı ağına alıp paylaşıma sokarak iktidarını sürdürebileceğini zannediyor. onların hatası yok gerek yok yanılıyorsa korksunlar biz de şunu söyledik ben hayalimi anlatıyorum diyorum TRT’de TRT Yargı diye bir kanal açalım bütün bu işlemleri bir günde versin şeffaf bir şekilde çıksın savunmasını yapsın çeşitli sözlerim ve eylemlerimden dolayı tekrar yargılandım o dönemde mahkemeye gidip o sözü ben söylemedim o hareketi ben yapmadım demedim .Bütün dava evrakları bitti ve ben aklandım.Şimdiye kadar beraat ettim.Bu arkadaşlara bu şansı vereceğiz. Vatandaşlar yanıldığını düşünüyor. Uluslararası hukuk standartlarına uygun şeffaf bağımsız mahkemelerde yargılanacaklar. Halkımız bunları TRT’de yargıda izleyecek. Milletimiz karar verecek, mahkemeler karar verecek. “

Millet İttifakı’nın vaat ettiği yargı reformu değişikliğinde takviye yapılacakları sorusuna Baş’ın yanıtı şöyle:

“Elbette destekleyeceğiz. Bu konuda net bir şey söyleyeyim. Halkın yararına ne yaparlarsa destekleyeceğiz. Yeni hükümete karşı mevcut hükümete karşı daha kararlı bir muhalefet sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Halkın aleyhine olduğunu düşündüğümüz her adım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu