Haber

Meteoroloji’den Ankara, İstanbul ve İzmir’in İçinde Bulunduğu 30 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 30 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. MGM tarafından yapılan uyarıda, vatandaşlardan olası sel ve taşkınlara karşı önlem almaları istendi.

Ülke genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre yurt genelinde çok bulutlu ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Trakya hariç yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. tahmin edilmektedir.

yağış; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya’nın kuzey ve batı çevreleri ile Ege’nin yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Çanakkale’nin doğu ilçeleri. Yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği iddia ediliyor.

Şiddetli yağmur uyarısı

yağış; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısında, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya’nın kuzey ve batı çevreleri ve Çanakkale’nin doğu ilçeleri (21-50 kg) /gün). m2), yağış sırasında ani sel, yerel sel, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması için davet yapılır.

30 il için sarı kodlu uyarı

Öte yandan MGM tarafından 30 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi.

Uyarının verildiği iller şöyle: Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Uşak, Kırıkkale, Yalova, Düzce.

Valilik uyardı

Ankara Valiliği, il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, sağanak yağışın yerel olarak 13.00-19.00 saatlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

haber-dogubayazit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu