Haber

Kısaca Edirne’den

Kıbrıs gazileri, Edirne’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” programı kapsamında Edirne Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi işbirliğiyle başlatılan program kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı kısa filmi, Yüksek Okul konferans salonunda gösterildi. okul.

Türk Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı ve Kıbrıs gazisi Ahmet İsmailoğlu, programda yaptığı konuşmada, Türk askerinin Kıbrıs’ı özveriyle savunduğunu söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda bazı yoldaşlarının şehit olduğunu belirten İsmailoğlu, “Ne olursa olsun hedefimizden vazgeçmedik. Sonuçta amacımıza ulaştık. Savaş kötü bir şeydir. Bir ülkenin beş yıl acı çekmesi gerekir.” Yoksulluk içindeyiz ama bir gün bile savaş görmüyoruz.” söz konusu.

Diğer gaziler de anılarını öğrencilerle paylaştı. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Balkan Sinema Festivali sinemaseverlerle buluştu

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sali Saliji’nin İzmir’de düzenlediği Balkan Film Festivali’nde 100’ün üzerinde film gösterildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre filmler Suat Taşer Kültür Merkezi, Çatı Bostanlı, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, Çarşı Kültür Sanat Merkezi ve İzmir Sanat’ta gösterildi.

Saliji, festivalin kısa sürede İzmir ile eşanlamlı hale geleceğini belirtti. Sinemaların ilgiyle izlendiğini belirten Saliji, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Maarif Vakfı’ndan Prof. Dr. Tabakoğlu’na Ziyaret

Türkiye Maarif Vakfı Sosyal Kültürel Faaliyetler ve Rehberlik Daire Başkanı Hamza Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, rektörlük ziyaretinde vakıf-üniversite iş birliğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin yüzünü Balkanlara dönen, Balkanlara dokunan bir üniversite olduğunu belirtti.

Maarif Vakfı ile Balkanlar’da değerli projeler hayata geçirdiklerini anlatan Tabakoğlu, “Bu iş birliğinin gelecekte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Balkanlardaki hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın aldıkları güçlü eğitimi devam ettirmeleri bizim için değerli” dedi. Maarif Vakfı okullarından Trakya Üniversitesi çatısı altında yüksek öğrenim düzeyinde. Bu anlamda Trakya Üniversitesi olarak desteğe hazırız.” dedi.

Özdemir, Trakya Üniversitesi’nin köklü geçmişi ve güçlü akademik yapısıyla Balkanlar’daki etkisinin oldukça pahalı olduğunu belirtti. Özdemir, iş birliğinin devam edeceğini kaydetti.

Tokluoğlu ve partililer MHP Küme Toplantısı’na katıldı

MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu ve beraberindekiler MHP Grup Toplantısına katıldı.

Partiden yapılan açıklamaya göre, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin daveti üzerine TBMM’de düzenlenen küme toplantısına Tokluoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve idareleri katıldı.

Heyet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti.

haber-doganhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu