İş

Kazanç çağrısı: Deluxe Corporation güçlü bir büyüme görüyor ve gelecekteki genişlemeyi hedefliyor

Önde gelen ticari hizmetler sağlayıcısı Deluxe Corporation (DLX), 2023’ün dördüncü çeyreği ve tüm yılı için güçlü bir performans bildirdi. Şirket, kârını gelirden daha hızlı artırmak için ölçeğinden yararlanarak art arda üçüncü organik gelir artışını elde etti.

Deluxe Corporation, nakit akış oranını iki katına çıkarmayı ve 2026 yılına kadar 80 milyon dolar ek düzeltilmiş FAVÖK sağlamayı hedefleyen North Star girişimini başlattığını duyurdu. Şirketin 2023 yılı toplam geliri, önceki yıla göre 30 baz puan artışla 2,2 milyar dolar oldu. geçen yıl.

Deluxe Corporation’ın bu yılki düzeltilmiş FAVÖK’ü, marjların iyileşmesiyle 2022’ye göre %3,2 artışla 417 milyon dolar oldu. Şirket, North Star planını uygulamaya odaklanmaya devam ediyor ve 2024’te de büyümenin devam etmesini bekliyor.

Temel Çıkarımlar

  • Deluxe Corporation üst üste üçüncü yılda da organik gelir artışı bildirdi.
  • 2023 yılı toplam geliri ise bir önceki yıla göre hafif bir artışla 2,2 milyar dolar oldu.
  • Düzeltilmiş FAVÖK, 2022’ye göre %3,2 artışla 417 milyon dolara ulaştı.
  • North Star girişiminin 2026 yılına kadar nakit akışını ve düzeltilmiş FAVÖK’ünü önemli ölçüde artırması bekleniyor.
  • Ödemeler segmenti ve Bilgi Analitiği segmentinde gelir artışı görülürken, Baskı işinde hafif bir düşüş yaşandı.
  • Şirket, Çek işlerinde beklentileri aştı ve net borç pozisyonunu düzeltti.
  • Yıl için serbest nakit akışı revize edilen varsayım aralığını aşarak 97,7 milyon dolar oldu.
  • 4 Mart 2024’te ödenecek hisse başına 0,30 ABD doları tutarında düzenli üç aylık temettü beyanında bulundu.

Şirket Görünümü

  • Deluxe Corporation, karşılaştırılabilir düzeltilmiş gelirde %2’ye kadar sabit bir büyüme öngörerek 2024 beklentilerini doğruladı.
  • Şirket, karşılaştırılabilir düzeltilmiş FAVÖK’te %2 ila %7’lik bir büyüme ve karşılaştırılabilir düzeltilmiş hisse başına kazançta %1 ila %11’lik bir büyüme bekliyor.
  • 2024 yılı için gelirlerin 2,14 milyar dolar ile 2,18 milyar dolar arasında olması, düzeltilmiş FAVÖK’ün ise 400 milyon dolar ile 420 milyon dolar arasında olması bekleniyor.
  • Düzeltilmiş EPS’nin 3,10 ila 3,40 dolar ortası aralığında olması ve serbest nakit akışının 60 milyon dolar ila 80 milyon dolar ortası aralığında olması bekleniyor.
  • Şirket, kaldıraç azaltma yoluna devam etmeyi ve özellikle Ödemeler segmentinin Hizmet Olarak Yazılım segmentinde organik gelir artışına odaklanmayı planlıyor.

Ayı’nın Öne Çıkan Noktaları

  • Şirket, 2022 yılında GAAP net gelirinin 65 milyon dolardan 26 milyon dolara düştüğünü bildirdi.
  • Baskı segmenti promosyon gelirlerinde 4. çeyrekte %7,3, yılın tamamında ise %1,5 düşüş gördü.
  • Veri Çözümleri segmentinde 4. çeyrekte %7,5 oranında düşüş yaşandı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Ödemeler segmenti gelirini %1,8 oranında artırdı ve FAVÖK’ünü %5,7 oranında ayarladı.
  • Şirketin net borç seviyesi önceki yılki 1,6 milyar dolardan 1,52 milyar dolara düştü.
  • Veri Çözümleri segmenti yılın tamamında %4,3 gelir artışı elde etti.

eksiklikler

  • Genel büyümeye rağmen şirket, elden çıkarmalar nedeniyle toplam gelirde %2’lik bir düşüş yaşadı.
  • Çek gelirleri yılın tamamında %1,1 oranında azaldı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yönetim, verimliliği artırmak ve marjları genişletmek için saha birleştirme gibi girişimleri tartıştı.
  • Serbest nakit akışı hedeflerine ulaşmak için işletme sermayesini optimize etme ve yeniden yapılandırma maliyetlerini potansiyel olarak azaltma konusunda güvenlerini dile getirdiler.
  • Şirket, güçlü bir fırsat sınırına ve müşterilerden gelen olumlu geri bildirimlere dikkat çekti.
  • Deluxe Corporation’ın yönetim ekibi de gelecek konferanslara katılacak.

Deluxe Corporation’ın ilgiye daveti, zorlukların ortasında büyümeyi başaran ve geleceğini güvence altına almak için North Star projesi gibi girişimlere stratejik bahisler koyan bir şirketin yansımasıydı. Yazılım hizmetlerini genişletmeye ve mali disiplini korumaya net bir şekilde odaklanan Deluxe Corporation, mevcut ivmesini 2024 yılına kadar artırmaya hazırlanıyor.

InvestingPro Analizi

Deluxe Corporation’ın (DLX) son zamanlardaki performansı ve stratejik girişimleri dikkat çekicidir ve InvestingPro’nun gerçek zamanlı verileriyle şirketin mali sağlığına daha derinlemesine bakmak daha kolay hale gelir. Şirketin piyasa değeri 885,65 milyon ABD dolarıdır ve 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda -%2,04’lük hafif bir gelir daralması yaşasa da brüt kar marjları %53,04 ile etkileyici olmaya devam ediyor. Bu yüksek marj, şirketin satılan malların maliyetini etkili bir şekilde yönetme yeteneğini yansıtıyor; bu, gelir artışındaki hafif düşüş göz önüne alındığında kritik önem taşıyor.

InvestingPro İpuçları, Deluxe Corporation’ın sadece onuruna dayanmadığını ortaya koyuyor. Şirketin bu yıl net gelir artışı görmesi bekleniyor; bu da şirketin 2024 görünümünde ifade edilen iyimserlikle tutarlı. Deluxe’ün hissedar getirilerine olan bağlılığı, %5,88’lik değerli temettü getirisi ve etkileyici 53 yıl boyunca üst üste temettü ödemelerini sürdürmesi ile açıkça görülmektedir. Bu tutarlılık düzeyi, istikrarlı bir mali temele ve hissedarlara değer kazandırma taahhüdüne işaret eder.

Daha fazla bilgi arayan yatırımcılar Deluxe Corporation için birçok ek InvestingPro İpucu bulabilirler. Örneğin analistler, şirketin bu yıl kârlı olacağını varsayıyor ve bu durum şirketin kendi iddiaları ve North Star projesi gibi girişimlerle dengeleniyor. Ayrıca hisse senedi fiyat hareketlerinin oldukça dalgalı olması risk iştahı olan yatırımcılar için fırsatlar sunabilir.

Daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro+ aboneliği şu anda %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Abonelik ile yatırımcılar, şirketin mali durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında kapsamlı bir görünüm sağlayan Deluxe Corporation için toplam 9 InvestingPro İpucuna erişebilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habermut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu