Haber

CHP’li Gökçe, Erdoğan’ın ‘Parka Git’ Açıklamasını Gezi Parkı’na Gönderdi: ‘Emin misiniz?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’ten çıkmamayı protesto eden CHP’li milletvekillerine yönelik “Oturmak istiyorsan parka git” açıklamasına CHP’li Gökçe Gökçen’den Gezi Parkı’nı hatırlatan yanıt geldi. Gökçen: ‘En son parka gittiğimizde biraz rahatsız olmuştun, emin misin?’ söz konusu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li milletvekillerinin TBMM’den ayrılmama eylemine ilişkin grup toplantısında kullandığı “Oturmak istiyorsan parka git” sözlerini eleştirdi.

‘Anayasal sistem bir bütündür; Eğer onu delmeye çalışırsan, bu bir girişimdir.’

Erdoğan’ın sözleri: ‘Hatırlatalım; En son parka gittiğimizde biraz rahatsız olmuştun, emin misin?’ Diyerek cevap veren Gökçen, şu ifadeleri kullandı:

‘Mesele yargı organları arasında hukuki yorum farklılığı olarak görülemez. Anayasa’nın 153. maddesinde açıkça belirtildiği üzere Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idari makamları, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Bu düzenlemenin herhangi bir istisnası yoktur. Ne Milletvekili Can Atalay ne de Tayyip Erdoğan bunun istisnası değil. Ne norm kontrol kararları ne de bireysel başvuru kararları bunun istisnası değildir. Bugün Anayasa’nın bir meselesini çöpe atıyorum diyorsanız, başkası Cumhurbaşkanının yetkileriyle düzenlenen maddeyi atacak, başkaları da ilk üç maddesini atmaya çalışacak. Anayasal sistem bir bütündür; Eğer onu delmeye çalışırsan, bu bir girişimdir.’

‘En son parka gittiğimizde biraz rahatsız olmuştun, emin misin?’

TBMM, tüm tarafların oybirliğiyle İnsan Hakları Komisyonu’na Milletvekili Can Atalay’ı seçti. Can Atalay hakkında verilen hukuka aykırı karar TBMM Genel Kurulu’nda okunmadı. Şimdi Yargıtay parlamentonun yetkilerine müdahale etmeye çalışıyor ve ‘Milletvekili üyeliğinizi nasıl kaybetmezsiniz?’ diye soruyor. Hesap istiyor. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak parlamentoyu ve genel heyeti yalnız bırakmıyoruz. Erdoğan bugün yaptığı konuşmada meclisten çıkmama hamlemize tepki olarak “Oturmak istiyorsan parka git” dedi. Tayyip Erdoğan’a hatırlatalım: En son parka gittiğimizde biraz rahatsızdınız, emin misiniz?’

caglayanceritajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu