Haber

Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde Mahallî İdarelerde İş Sıhhati ve Güvenliği Sempozyumu başladı. Fuar İzmir’deki sempozyumda kamu ve lokal idarelerde iş sıhhati ve güvenliği uygulamaları, mevzuat ve standartlar, pratikte yaşanan problemler, tahlil teklifleri, güzel uygulama örnekleri sunularak, tecrübe ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor. Sempozyum 18 Kasım’da sona erecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Lokal İdarelerde İş Sıhhati ve Güvenliği Sempozyumu’na mesken sahipliği yapıyor. Fuar İzmir’deki üç günlük sempozyum bugün (16 Kasım) başladı. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, bürokratlar, meslek odaları ve sendikaların temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Başkanvekili Mustafa Özuslu, emeğin en aziz paha olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir işimiz insan hayatından daha değerli ve acil değildir. İnançlı bir iş ortamında çalışma hakkının her şeyden evvel temel insan hakları kapsamında kıymetlendirilmesi gerekir. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm faaliyetlerimizde, Liderimiz Tunç Soyer’in ‘Başka bir hayat mümkün’ mottosu altında, ‘Başka bir iş güvenliği mümkündür’ mottosunu rehber edinerek ilgili ünitelerle ilgili şahıslarla bu hususta üzerimize düşeni yapmaya çaba ediyoruz, bütün dikkatimizi buna veriyoruz. Çalışanlarımızın sıhhatini her şeyden önde tutuyoruz ve bu vizyonla çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Maden facialarına da dikkat çeken Mustafa Özuslu, “İş güvenliğine ilişkin ögeler tam olarak yerine getirilmediği vakit facialarla, trajedilerle karşılaşıyoruz. Bu alanda hükümet, bakanlıklar, kurumlar, mahallî idareler, sendikalar, odalar, patronlar vd. herkesin üzerine düşen kıymetli misyonlar var. İnsan hayatının, maliyetle mukayesesi kelam konusu olamaz, olmamalı. Emeğin en şanlı bedel olduğuna inanan insanlarız. Şayet insan bu emeği yaratıyorsa ki insan yaratıyor. Bunun bedel olarak şanlı bir paha olduğu konusunda hemfikirsek o vakit bunu yaratan insanların hayatını, onların iş yapma imkanlarını, iş alanlarını gerektiği formda oluşturmalıyız. Yani kanalda çalışanın, yangında çalışanın, madende çalışanın farklı olabilir, lakin hepsinin bir iş sıhhati güvenliği standartları olduğunu bilerek ve bu standartları en yüksek düzeyde yerine getirerek ve bunda da hiçbir maliyetten ka&cce lisan;ınmayarak hareket etmeliyiz. O canların, o emeği üreten insanların en uygun, en sağlıklı ortamda, en randımanlı hizmet üretebilecekleri kaidelerde olmaları için o imkânları sağlamalıyız. Üç gün boyunca, hususun uzmanı olan sizler bu mevzuları konuşacaksınız ve burada oluşacak görüş ve çıktılar bize de ışık tutacak. Sizlerin değerli katkılarınızla mevcut durumu derinlemesine irdeleyerek ve tahlil teklifleriyle çok daha sağlıklı ve inançlı iş ortamları yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sempozyumla ülkemizde ve özel olarak kamu ve lokal idarelerde iş sıhhati ve güvenliği uygulamaları, mevzuat ve standartlar, pratikte yaşanan problemler, tahlil teklifleri, düzgün uygulama örnekleri sunularak, tecrübe ve bilgi paylaşımı amaçlanıyor. Bu gayeyle; lokal idareler, kamu ve özel kesim temsilcileri, bahisle ilgili akademisyen ve profesyonellerin iştirakine açık olarak gerçekleştirilen sempozyumda; mahallî idarelerde iş güvenliği, çalışan sıhhati çalışmaları ve mevzuat üzere temel mevzuların detaylı olarak ele alınmasına, karşılaşılan zorlukların tahlillerinin tartışılmasına da imkân sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu