Haber

Muharrem İnce, CHP’den İzmir’de belediye meclis üyesi ve büyükşehir ilçe belediye başkanı olmasını istedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kısıtlı imkanlarla da olsa her yerde seçime katılacağını ve mümkün olduğu kadar belediyeyi partisine katacağını söyledi. İnce, CHP ile ittifak tezine ilişkin de “Farklı dünyaların insanlarıyız” ifadesini kullandı. CHP’den yapılan açıklamada İnce’nin CHP’den belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de büyükşehir ilçe başkanlığı talep ettiği belirtildi.

İNCE KÖPRÜYÜ YÜKLEDİ: BİZ FARKLI DÜNYANIN İNSANLARIYIZ

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yerel seçim kararını açıkladı. İnce, “Benimle ya da Muharrem İnce ile ilgili tek bir görüşme olmadı. Vatan Partisi için görüştüm. Benim kendimle ilgili bir talebim var, çocukların üzerine yemin ediyorlar, sordum mu? Ne konuştuk? Abi ben Üç bakanlık istiyorum, MİT müsteşarlığını istiyorum, şunu istiyorum, bunu istiyorum, bunları konuşacak bir insan değilim, siyaset böyle yapılmaz, siyaset yiğitlik işidir, tabi ki Partim adına konuştum ama yazılan haberlere bakıyorum cevap vermeye tenezzül etmiyorum Utanç verici şeyler Bakın işte belge.. Var mı? Belgeler? Bunların olduğu günlerde elimi uzattım. arkadaşlar herkesi terk etti ama şunu gördüm ki biz, özellikle ben, onlarla aynı dünyanın insanları değiliz, biz farklı dünyaların insanlarıyız, bu benim ruhen ve gönülden dahil olduğum bir parti değil.

“BURADA HİÇBİR İLKE VEYA Omurga YOK”

Gençliğimin partisi gitti, yerini başka bir şey aldı. Bana iftira atan adamı bir yere getirirsen seninle ittifak yapar mıyım? Buna her gün bir yenisi ekleniyor. Size koşulsuz destek vereceğimizi ama ahlaklı ve partinin ilkeli olması gerektiğini söyledim. Element ya da omurga diye bir şeyin olmadığını gördük. “Her taraftan oy almaya çalışan kişi güçlü olamayacak ve hepsini kaybedecektir” dedi.

CHP: İNCE’NİN AÇIKLAMALARINI ÜZGÜNÜZLE DİNLEDİK

İnce’nin açıklamalarının ardından CHP’den açıklama geldi. CHP’li Deniz Yücel, 4 Ocak’tan bu yana yerel seçimlerde iş birliği konusunda Vatan Partisi ile farklı kanallardan görüşmeler yürüttüklerini belirterek, “Bu görüşmeler sırasında ‘ilke duruşuna’ dair tek bir cümle bile kurmadı ve bu yönde bir adım atmadı. Bugün düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme getirdi.” Hiçbir bilgi dahi getirmeyen Sayın Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzüntüyle dinledik.

İNCE CHP’DEN NE İSTEDİ?

Görüşmelerde Sayın İnce, belirli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir’de büyükşehir ilçe belediye başkanlığı talebinde bulundu. Sürecin parti tabanımız ve teşkilatımızın kabul edemeyeceği bir noktaya taşınmasıyla müzakerelerin tıkanmasının ardından bugünkü açıklamayı yaptı. “Müzakereler olumlu sonuçlanmış olsaydı bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin asla yapılmayacağını biliyoruz” dedi.

beypazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu