Haber

Malatya’da depreme yakalandı, tedavisi 4 gündür İstanbul’da devam ediyor

DEPREM Malatya’da kızıyla birlikte yaşadığı evde mahsur kalan 84 yaşındaki Medine Doğan, üzerine düşen duvar parçalarının altından kızının yardımıyla kurtuldu. Kol ve bacaklarından yaralanan Doğan’ın tedavisi İstanbul’da devam ediyor.

Medine Doğan, Malatya merkezde kızıyla birlikte yaşadığı 7 katlı binanın birinci katında depreme yakalandı. Kızı hayvanları beslemek için odadan çıkmak üzereyken titremeler başladı. Sarsıntıların şiddetiyle duvar ve tavanlardan düşen parçalar Medine Doğan’ın üzerine düştü. Üzerine düşen yığınların altından kızı tarafından kurtarılan Doğan, kol ve bacaklarından yaralandı. Yürümekte zorlanan Doğan, kızı ve komşuların yardımıyla güçlükle dışarı çıkmayı başardı. Medine Doğan, henüz 20 yıl önce vefat eden eşinin tespihini konuttan alabildi.

DEPREMDEN 2 GÜN SONRA İSTANBUL’A GELİYORLAR

Yaşadıkları bina ağır hasar görürken, kar ve soğuk nedeniyle bu kez üşüyen Medine Doğan, Malatya’da iki gün daha kaldıktan sonra kızı Nurhayat ile birlikte kızı Nurgül Maluşaklı’nın İstanbul’daki konutuna geldi. Medine Doğan, sağlık durumu ağırlaşınca 16 Şubat’ta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine kaldırıldı. Medine Doğan, hastanedeki tedavisinin dördüncü gününde depremin ardından sesinin kısıldığını ve hala kendini iyi hissetmediğini belirtti. Doğan, “Olmayacakmış gibi baktım.

“HEPİMİZ DEPREM İÇİNDEYİZ”

Medine Doğan’ın kızı Nurgül Maluşaklı, Malatya’dan kendisine gelen ablası Nurhayat ile annesine sırayla bakıyor. Maluşaklı, “Annem yanımda kalıyor. Duygularım çok derin. Yani sözün bittiği yerdeyim. Anlatmakla bitmiyor. Bazen yanımıza gelip ‘Bir işin içinde misiniz? deprem?’ Bana göre Türkiye şu an depremzede.Kahramanmaraş,Malatya,Erzurum,İstanbul.Hepimiz depremzedeyiz şu an Cet ocağım gitti,baba ocağım gitti.Hayallerim gitti,çocukluğum gitti. .Babamın mezarı orda sahipsiz kaldı.Şu anda sadece nefes alıyoruz.Gülemeyiz.Yiyemeyiz.Uyuyamayız.Ve inanıyorum ki Türkiye de aynı durumda.Türkiye depremzede sadece onlar değil. Orada yaşayanlara buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum lütfen yetkililere sesleniyorum bizi geçtik çekeceğimiz bütün acıları yaşadık bundan sonra geleceğimiz için Çocuklarımız, Türkiye’miz için, doktorlarımız için, Öğretmenlerimiz için lütfen artık bu yapılara dikkat edin. Geleceğimize sağlam bir yapı bırakın” dedi.

kabatasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu