Haber

Libya’daki sel felaketinde ölü sayısı 5 bin 200’e çıktı

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası’nın yol açtığı sel nedeniyle can kaybı artıyor. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 200’e yükseldi.

Libya’nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 200’e çıktığı bildirildi.

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası’nın Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda’da yol açtığı sel felaketi nedeniyle can kaybı artıyor. Libya’nın doğusundaki “Hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü” Tarık El-Kharraz, yaptığı açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 200’e çıktığını bildirdi.
Kızılhaç’tan yapılan açıklamada, sel sonrası kayıp şahıs sayısının 10 bine ulaştığı belirtildi. Selden büyük oranda etkilenen Derna’da sel felaketinin iki barajın çökmesinden kaynaklandığı ve kente 30 milyon metreküpten fazla suyun dağıtıldığı öğrenildi.
Ülke doğu ve batı olarak ikiye ayrılıyor
Libya’da yönetim, Muammer Kaddafi’nin 2011 yılında devrilmesi ve öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak bölünmüş durumda. Batıda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe görev yaparken, “Başbakan” Ossama Hamad doğuyu yönetiyor. – TOBRUKhaber-hozat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu