Haber

İYİ Parti, İzmir’de “kadın çalıştayı” düzenledi

ÂLÂ Parti Bayan Siyasetleri Başkanlığı tarafından bayan sıkıntılarının tespiti ve tahlil tekliflerinin tartışılması maksadıyla düzenlenen bayan çalıştaylarının üçüncüsü İzmir’de toplandı.

Karşıyaka ilçesindeki bir otelde “Kadın yükselmezse alçalır vatan” sloganıyla gerçekleştirilen çalıştaya, İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Manisa ve Uşak’taki sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Çalıştayı UYGUN Parti Genel Lider Başdanışmanları Turhan Çömez ile Ahmet Eşref Fakıbaba da izledi.

Toplantının açılışında konuşan UYGUN Parti Bayan Siyasetlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Ünzile Yüksel, Türkiye’de bayanların karşı karşıya olduğu birçok sorun alanı bulunduğunu söyledi.

Bu meselelere bugüne kadar kısıtlı ve ideolojik çerçevelerde tahliller arandığını ileri süren Yüksel, şöyle konuştu:

“Bizler bugün sıkıntıyı partiler üstü ve ideoloji farkı gözetmeden ele alacağız. Partili değil, UYGUN Partili de değil, farklı partilerin de olduğu, kendi siyasi partimize en fazla yüzde 20 iştirak kontenjanı koyduğumuz bir çalıştay. Bugün yüzde 20 bile yok. Zira bu siyaset üstü bir durum. Ülkemizde yaşanan bayan problemlerinin tahlilini el birliğiyle çözebilmek için bu yolu denedik. Ülkemizin farklı bölgelerinde bayanların yaşadığı problemleri lokal temsilcilerle birlikte tespit etmek, bugüne kadar açığa çıkmayan birçok sorunu da ortaya çıkaracak.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de çalıştaya gönderdiği video mesajında, “9 çalıştayda toplanacak tespitler ve tahlil tekliflerini raporlaştıracağız. Bu raporlar uzmanlarımız tarafından titizlikle pahalandırılacak ve sürecin sonunda ocak ayında YETERLİ Parti Ulusal Bayan Bildirgemizi milletimizle paylaşacağız.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu