Haber

İsveç terörle mücadele yasasını sertleştiriyor

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer, ülkenin terörle mücadele yasalarında yapılması planlanan değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Teröre karşı mücadele maddelerinin sertleştirilmesiyle suç tanımının genişleyeceğini belirten Strommer, İsveç makamlarının terör örgütü olarak sınıflandırılan örgütleri destekleyen kişilere karşı daha kolay önlem alabileceğini vurguladı. Strommer, şimdiye kadar zanlıların ancak eylemleri makul bir şekilde bir terör olayıyla bağlantılıysa yargılandıklarını ve yeni yasanın her türlü ilişkiyi kapsayacağını belirtti.

Yeni terörle mücadele yasasının Haziran ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Türkiye’nin talepleri arasında yer aldı

İsveç hükümeti, Türkiye’nin NATO üyeliğine onay vermesi karşılığında terörle mücadele alanında talep ettiği şartları yerine getirmek için yasal değişiklikler yapacağını açıklamıştı. Türkiye, başta PKK ve Gülen örgütü olmak üzere terörist olarak sınıflandırdığı kişilerin iadesini ve “terör örgütlerine desteğin” durdurulmasını talep ediyor.

PKK, İsveç’te terör örgütü olarak sınıflandırılmasına rağmen, Suriye’de faaliyet gösteren YPG veya Türkiye’nin “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” olarak tanımladığı Gülen örgütü terör örgütleri listesinde yer almıyor.

“İsveç’e yönelik tehditler artıyor”

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer, 2017’de başkent Stockholm’de kendisini IŞİD üyesi olarak tanıtan bir saldırganın çalıntı bir kamyonu yayaların üzerine sürerek 5 kişiyi öldürdüğü terör saldırısına atıfta bulunarak, bu saldırının ardından acilen ihtiyaç olduğunu söyledi. terörle mücadele yasalarını sertleştirmek için ortaya çıktı.

Stockholm’de aşırı sağcı bir siyasetçinin Kuran-ı Kerim yakma eylemiyle tırmanan gerilime işaret eden Strommer, söylemlerin sertleştiğini ve İsveç’e yönelik tehditlerin büyüdüğünü kaydetti.

rt/BK,TY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu