Haber

Gençlik ve Spor Bakanı: 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için 34 kontenjan aldık

gençlik ve Spor Bakan Osman Aşkın Bak, son dönemde milli sporcuların paralimpik branşlarda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, “2024 Paris Olimpiyat Oyunları için şu ana kadar 34 kontenjan aldık.” söz konusu.

Bakan Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen Sporla Engelsiz Yaşam Programına katıldı. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran da katıldı.

Osman Aşkın Bak programda yaptığı konuşmada günlük hayatta engelsiz bir yaşamın çok değerli olduğunu belirterek, “Burada sporun rolü çok önemli. AK Parti iktidara geldiğinden bu yana yasal düzenlemeler, destekler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları çocuklarımız açısından büyük önem taşıyor.” “Ufuklar açtı. Önceleri çocuklarımızı evde saklıyorlardı ve bazı sorunlar çıkıyordu. Ama özellikle spor yoluyla verilen destekle bu çocuklar yeniden hayata tutundular, özgüvenlerini yeniden kazandılar.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde birçok federasyonla engelli bireylere destek verdiklerini belirten Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Bugün paralimpik branşlarını fiziksel, görme, işitme ve özel sporcu federasyonlarımızla destekliyoruz. Şu anda çocuklarımız paralimpik branşlarda altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanıyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için şu ana kadar 34 kontenjan aldık. İnşallah sporcularımız orada da başarılı olur, bayrağımızı dalgaya çekeriz.” Bizi göklere çıkararak sevindirecekler. Hepsini tebrik ediyorum.”

“Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon gence yüzme öğrettik”

Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a da teşekkür ederek projenin çok değerli olduğunu belirtti.

Spora yapılan yatırımların ortada olduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Çok güzel tesislerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok spor tesisimiz, stadyumumuz, yüzme havuzlarımız var. Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon kişiye yüzme öğrettik. Gençler arasında, buradaki gençlerimiz de var.” sözlerini kullandı.

Bu projede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na destek verdiklerini belirten Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçen futsalda şampiyon olan takımımızı özellikle tebrik ediyoruz. Bugün de buradalar, kendilerini tebrik ediyorum. Kendileriyle daha önce maç yapmıştım, şimdi bir maç daha oynamaya hazırım. Keyifli bir ortam. Memnuniyet ve heyecan bizi de memnun ediyor. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız. Burada verdikleri destekten dolayı Sayın Bakanımıza, federasyon başkanlarımıza ve velilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Özellikle Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ortaya koyduğu projeler için, engellilerimiz için yaptıkları için, ülkemiz için yaptıkları için. Onlar toplumun bir parçası. Artık itiraz yok. “Spor var, şampiyonluklar var, kupalar var” . Seni seviyoruz ve sana büyük Türkiye diyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak daha sonra tribünleri gezerek engelli sporcularla sohbet etti. Bakan Bak, bir süre futsal sporcularıyla da maç yaptı.

seydikemer-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu