Ekonomi

Gaziantep’te Kışlık Fındık Talebi Arttı

Havaların soğumasıyla birlikte Gaziantep’in yerli kışlık kuruyemişine talep arttı.

Bazıları lezzet için, bazıları şifa için tüketiyor.

GAZİANTEP -Gaziantep’te havaların soğumasıyla vatandaşlar, bazılarının lezzet, bazılarının şifa niyetine tükettiği menfur, leblebi ve kenevir tohumlarından oluşan kışlık kuruyemişleri talep ediyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havalar da kendini hissettirmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte şifa çalışmalarına ilgi de arttı. Gastronomi kenti Gaziantep’te havaların soğumasıyla menfur, leblebi ve kenevir tohumu içeren kışlık karışık kuruyemişlere talep artıyor. Kentte her mevsim tüketilebilen ancak kışın şifa kaynağı olarak değerlendirilen kış kuruyemişleri vatandaşlar tarafından kimisi lezzet, kimisi şifa amaçlı tüketiliyor.

“Kurabiye ve kuruyemişe büyük ilgi göstermeye başladılar”

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların fındıklara ilgi göstermeye başladığını belirten Murat Demirkurt, “Soğuk kış ayları geldi. Bu dönemlerde insanlar daha çok evde vakit geçirdiği için fındık ve kuruyemişlere büyük ilgi göstermeye başladı. Patlamış mısır, kabak çekirdeği, özellikle antep fıstığı çok tercih ediliyor. Bunun dışında, “Gaziantep’te yöresel nostaljik bir atıştırmalığımız var. Menengiç, kenevir tohumu ve leblebi içerir. Bu da yoğun talep görüyor. Bu sezonda vatandaşlar bu tür kurabiyelere ilgi gösteriyor” dedi.

“Gaziantepliler fıstıktan vazgeçmiyor”

Gazianteplilerin fıstık ve nostaljik kurabiyelere bayıldığını belirten Demirkurt, “En çok tüketilen antep fıstığının fiyatında geçen yıla göre yüzde 100 artış olsa ve fiyatı bin TL olsa da, Antep fıstığından vazgeçmeyecek.Geçmiş yıllarda kaloriferin olmadığı kış aylarında soba başında tüketilen kurabiyeler artık “Sıcak evlerde televizyon karşısında tüketilir ve yaz aylarının vazgeçilmezidir.” kış ayları. Çayın, kahvenin yanında tüketilen nostaljik bir kurabiyemiz var. Kurabiyenin tüketilmesinin pek çok nedeni var örneğin antioksidan özelliği olması, kurabiyenin bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve insanı tok tutması gibi” diye konuştu.

“Kuruyemiş fiyatları geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttı.”

Fiyatların geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttığını belirten Murat Demirkurt, buna rağmen talebin yüksek olduğunu da ifade etti. Demirkurt, “Gaziantep’te en çok tükettiğimiz atıştırmalık fıstıktır ve şu anda kilosu 500 TL. Ayrıca nostaljik atıştırmalık dediğimiz eski zaman atıştırmalığımız da var. Kavrulmuş menengiç, kavrulmuş kenevir tohumu ve kavrulmuş kırık leblebi.”Bu şekilde çok güzel tüketiyorlar. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttı. Geçen yıl 50-75 TL’ye sattığımız ürünler bu yıl 100 TL’ye çıktı. Mesela antep fıstığı geçen sene 250 liraydı, bu sene 500 liraydı” diye konuştu.

haberhizan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu