Haber

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Bilgilendirdi

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kurdukları stantlarla vatandaşları AHENGE, KADES, SİBERAY uygulamaları, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi konularda bilgilendirmeye devam ediyor.

KADES, aile içi şiddetin ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Balıklı Meydan’da kurulan stantlarda, Kamu çalışanlarından çok sayıda vatandaşın katılımıyla uyuşturucuyla mücadelede vatandaşların duyarlılığını teknolojik imkanlarla artırmayı hedefliyor. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Toplum Güçlendirilmiş Polis, Siber ve Çocuk Şube Müdürlüğü yoğunlaşıyor. AHENGE, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalığın önlenmesi, güvenli ve bilinçli internet kullanımının sağlanması amacıyla SİBERAY uygulaması hakkında bilgiler verdi. Öte yandan asayiş olaylarına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara hırsızlık, dolandırıcılık gibi konularda ciddi bilgilendirmeler yapıldı.

“Gaziantep çok güvenli, yaşadığımız yerden daha rahat yolculuk yapabiliyoruz”

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Gaziantep’te vatandaşları bilgilendirme çalışmalarından memnun olduklarını belirten Pınar Keser, “İnsanlar ellerinde yüklü miktarda para ya da altınla dolaşabiliyor. Gaziantep çok güvenli, gezebiliyoruz. Yaşadığımız yere göre daha kolay.Gaziantep’in güvenliği adına grupların bu çalışmasını çok hoş bulduk.” “2 haftadır buradayız ve herhangi bir sorun yaşamadık. Daha önce geldiğimizde yüklü miktarda parayla giderken korkuyorduk. Bu sefer çok rahatız ve mutluyuz. Tüm polislere teşekkür ediyoruz.” Gaziantep’in memurları” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu