Haber

Eskişehir’de Deprem Sergisi Açıldı

İz Derneği tarafından vatandaşlara afet bilincinin anlatılması amacıyla 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde yapılan çalışmaların anlatıldığı resim sergisi Eskişehir’de açıldı.

İz Arama Kurtarma ekipleri, deprem sırasında Adıyaman’da Arama Kurtarma çalışmalarına katıldı. Dernek gönüllüleri vatandaşlara afet bilincini anlatmak amacıyla fotoğraf standında sergi düzenledi. Her fotoğrafın bir hikayesi olduğunu belirten Şenol Çiçek, enkaz çalışmaları sırasında yaşadıklarını anlatan fotoğrafların hikayelerine de değindi. Şenol Çiçek, 6 Şubat depreminin yüzyılın felaketi olduğunu, bundan ders çıkarılarak daha dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

İz Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda arama kurtarma ekibinde yer alan Şenol Çiçek, vatandaşlara afet bilincini aşılamak amacıyla fotoğraf çekimi düzenlediklerini söyledi. Çiçek, “İz Derneği olarak depremin ilk anında Adıyaman’a görevlendirildik. İlk 10 gün arama kurtarma yaptık, sonraki günlerde ise 75 gün insani yardım sağladık. Orada aşevi kurduk. Halkımıza günde 3 öğün yemek vermeye çalıştık. Şu anda oradaki depremzedelerden biri gönüllü.” Grubumuz kuruldu. Yakın zamanda orada eğitim verdik. Ekibimiz dün geri döndü. Bu felaketlerin unutulmaması gerekiyor. Ülkemiz deprem kuşağı olduğundan dolayı afetler çok fazla yaşanmaya başlamıştır. Kişisel eğitim ve kişisel farkındalık bu konuda çok önemlidir. Dolayısıyla insanlara bu bilinci aşılamak ve bilinçlendirmek istiyoruz. “Standımız cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün boyunca açık olacak. Sergimiz Adıyaman’daki enkaz ve orada yaptığımız insani yardım çalışmalarından oluşuyor. Adıyaman’da 120 kişilik bir grupla hizmet verdik. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. “dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu