Haber

Esenyurt’ta suç örgütüne yeni operasyon: 5 gözaltı

ESENYURT’ta site yönetimini silah zoruyla ele geçirerek 212 daireyi 785 kişiye satan suç örgütüne yeni operasyon düzenlendi. Çete liderleri Çetin Ş. ev sahiplerini şikayetlerini geri çekmeleri için tehdit ettikleri tespit edilen Nihat A. ve 5 zanlı daha gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt’ta bir site yönetimine silah zoruyla el koyarak 212 daireyi ‘ikili satış’ sistemiyle 785 kişiye satan ve evini isteyen kişileri tehdit eden kabahat örgütü hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çetin Ş. ve Nihat A.’ya, organize suç örgütüne geçtiğimiz ay operasyon düzenlendi. İlk operasyonda çete liderleriyle birlikte 30 kişi yakalandı. Operasyonun ardından çete lideri Çetin Ş.’ye yakın kişilerin bulunduğu belirlendi. mağdurlara ulaşıp şikayetlerini geri çekmek zorunda kalmış, şikayetlerini geri çekmezlerse elektrik ve sularının kesileceği tehdidinde bulunmuştur. Bunun üzerine Organize Kabahatler Şube Müdürlüğü ekipleri bu şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda 5 şüpheli belirlendi. Operasyonda zanlılar yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 3’ü tutuklandı, 2 kişi ise denetim şartıyla serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu