Haber

Ersan Şen kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Ersan Şen olacak mı?

Avukat Ersan Şen, “İYİ Parti teklif ederse Cumhurbaşkanlığı için aday olurum” açıklamasının ardından DÜZGÜN Partisi tarafından arandığını söyledi.

Habertürk’te yayınlanan Olaylar ve Görüşler programına konuk olan Ersan Şen, ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in Güzel Parti üyesi Buğra Kavuncu aracılığıyla kendisini arayarak İYİ Parti Genel Merkezi’ne davet ettiğini söyledi.

Ersan Şen canlı yayında açıklama yaptı. “Az önce Meral Akşener aradı, ‘Efendim, adaylık konusunda ciddi misiniz?’ söz konusu. ‘Ciddiyim’ deyince ‘Kapımız açık görüşelim’ dedi. sözlerini verdi.

Bu açıklamanın ardından Ersan Şen’i arama çalışmaları hız kazandı. Peki Ersan Şen kimdir? İşte meraklı hayatı..

Ersan Şen kimdir?

Ersan Şen, 16 Temmuz 1966’da Nevşehir’de doğdu. Lise hayatına kadar Nevşehir’de yaşayan Ersan Şen, lise eğitimi için İstanbul’a geldi.

Lise eğitimini 1983 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamlayan Ersan Şen, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır.

1987 yılında üniversiteden mezun olan Ersan Şen, akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlamıştır.

1989 yılında Marmara Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi alan Ersan Şen, 1994 yılında doktorasını aldı. Ersan Şen, 1998 yılında doçent oldu.

2004 yılından itibaren profesör olarak görev yapan Ersan Şen aynı zamanda İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukattır.

Ünlü avukat Ersan Şen, akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etmektedir.

Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanında akademisyenlik mesleği bulunan Ersan Şen’in bu konuda çok sayıda kitabı, makalesi ve tercümesi bulunmaktadır.

haberatakum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu