Haber

Enkaz altında sarılı halde bulunan Hilal hemşire ve kardeşi toprağa verildi.

Hatay’da KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen depremlerde evlerinin enkazı altında yaşamını yitiren hemşire Hilal Subaşı (23) ve kardeşi Ali Kemal Subaşı (15) memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesinde toprağa verildi. Enkazda birbirine sarılmış halde cansız bedeni bulunan kardeşlerden Hilal Subaşı’nın 15 gün önce nişanlandığı ve yaz aylarında evlilik planı yaptığı öğrenildi.

Hatay’da misyoner Uzman Çavuş Alişan Subaşı ile Ayşen Subaşı’nın yaşadığı bina depremde yıkıldı. 7’nci katta oturan çift enkazdan kendi imkanlarıyla yaralı olarak çıktı. Çiftin çocukları Hilal ve Ali Kemal’in cansız bedeni dün bulundu. Kurtarma ekipleri kardeşlerin cesetlerini birbirine sarılmış halde buldu. Özel bir hastanede hemşire olan Hilal ve Ali Kemal Subaşı’nın cenazeleri memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesine getirildi.

Tepeli Köyü Camii’ndeki cenaze namazına 15 gün önce nişanlandığı Hilal Subaşı ve Üzeyir Kuban ile kardeşlerin anne ve babası da katıldı. Kuban ve Subaşı’nın yaz aylarında evlilik planı yaptığı belirtildi.

Ayşen Subaşı ve baba Alişan Subaşı, çocuklarının tabutu başında gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından iki kardeş köy mezarlığına defnedildi. Uzman Çavuş Alişan Subaşı’nın bulduğu demir modülle harabeyi kazdığı ve enkazdan eşiyle birlikte çıktığı, başka odadaki çocukların da devrilen apartmanın yan binayla birleştirilmesi nedeniyle kurtarılamadığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu