Haber

Engin Özkoç: “21 Yıldır Bu Bütçeyi Yapıyorsunuz.”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; 21 yıldır bu bütçeyi yapmakla övünüyorsunuz. Suriye’de Esad bunu 35 yıldır yapıyor. Mısır’da Mübarek bunu 40 yıldır yapıyor. Adaletle övünmelisiniz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi ve 2023 Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Antalya’da selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, AKP’nin bütçeyle ilgili savunmalarını eleştirdi. Özkoç, şunları söyledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi sözcülerinin konuşmalarını dikkatle dinledik. 2023 hedefi koydunuz. 21 yıldır bu bütçeyi yapıyorsunuz diye övünüyorsunuz. Suriye’de Esad 35 yıldır yapıyor. Mısır’da. 40 yıldır Mübarek yapıyor, bu sizin seçiminiz, övünülecek bir şey değil… Demokrasiyle övünmelisiniz, özgürlüklerle övünmelisiniz, adaletle övünmelisiniz.

Dış ticaret açığını azaltacağım dediniz ama başaramadınız. Nasıl ‘azalttık’ veya bunun gibi bir şey dersiniz? Cari işlemler fazla verirdi, vermedi. Merkez Bankası’nda şu anda eksi 40 milyar dolar açığınız var. Merkez Bankası rezervleri artacaktı, artmayacak; kısa düştü. Ekonomideki dolarizasyon azalırdı, azalmadı. Enflasyon düşecekti, düşemediniz. İşsizlik azalmaz, azalır. Ama bunu nasıl söylüyorsun, anlamıyorum.

Peygamberimiz ne demişti? Git bilimi orada bul, Çin’de bile. Bilim ve teknoloji için, Türkiye’nin eşit rekabet koşullarında mücadele etmesi için dünyanın her yerinde herkesle buluşuyoruz.

Ama dün Mısır’da Sisi’ye ‘hain’ demiyoruz, Rabia işareti yapıp aynı el ile elini sıkıyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’ne ‘cinayet vaciptir’ dedikten sonra, bu adamın ne yaptığını, buradaki isyana kendisinin sebep olduğunu bilerek; Para için gidip elini sıkmıyoruz. Kendinizi bizimle kıyaslamayın çocuklar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu