Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ülkemizi büyütmek için mücadelemizi sürdürüyoruz”

Kabine gündemimizin en önemli konusu deprem bölgesinde çalışmalardı. Yaklaşan yerel seçim hazırlıklarını da gözden geçirdik. Seçim sürecini özellikle güvenlik boyutuyla değerlendirdik. Ülkemizi büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde savaşlar, çatışmalar ve saldırılar aralıksız devam ediyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir kısmı önemli siyasi istikrarsızlık ve buna bağlı toplumsal gerilim tehditleriyle karşı karşıyadır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen çok şükür Türkiye hedeflerinde kararlılıkla ilerlemektedir. 2023 yılı turizm açısından tarihimizin en olumlu dönemiydi. Turizm gelirimiz 54 milyar 315 milyon dolara çıktı. Ziyaretçi sayısı 57 milyon kişiye ulaştı. Muhalefetin ve faşist zihniyetin olumsuz karalamalarına rağmen turizmde tarihi başarılara imza attık.

“Risk primindeki düşüş devam ediyor”

İhracatta yakaladığımız ivmeyi Ocak ayında da sürdürdük. Ocak ayı ihracatımız 20 milyar dolara ulaştı. Böylece tarihimizin en yüksek Ocak ayı ihracat fiyatına ulaştık. Bugün Türkiye’de işsizlik oranı Aralık 2023’te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8’e geriledi. Uluslararası piyasalarda ve piyasalarda Türkiye ekonomisine olan güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Risk primindeki düşüş sürüyor.

“İnsanlı uzay görevini başarıyla hayata geçirdik”

Ulusal Uzay Programı kapsamında bir ilke imza atarak insanlı uzay görevini başarıyla hayata geçirdik. Alper Gezeravcı görevini ve bilimsel deneylerini tamamlayarak ülkemize döndü ve bugün kendisini kabul ettik. Önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere ikinci astronotumuzu yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz. Ülkemizin farklı alanlarda yaptığı her hamleyi değersizleştirmeyi beceri olarak görenler ne yazık ki burada da boş durmadılar. İş ve hizmetleri aksatan, aksatan, aksatan bu sığ anlayışı görmekten üzüntü duyuyoruz. Bunlara baktıkça Türkiye’nin geçmişte kaybettiği yılların hazinesinin sebebini, kaçırdığı fırsatları daha iyi anlıyoruz. Kronik rakiplere aldırış etmeden yolumuza devam ettik, devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu