Haber

Bakan Yanık: 291 çocuğumuzun kimliklerini henüz tespit edemedik

Bakan Yanık: Şu anda 291 çocuğumuzun kimliğini tespit edemedik

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Şu anda bakanlık olarak bizde kayıtlı 1362 çocuğumuz var. Hastanede takip edilen çocuk sayısı 792, bakanlık kurumlarına götürdüğümüz çocuk sayısı 201. Bu çocuklardan 1071’ini tespit ettik. 291 çocuğumuzun kimliğini henüz tespit edemedik. Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesinden getirilen çocukları Etlik Şehir Hastanesi’ne ziyaret ederek çocukların durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Yanık, ziyaretin ardından açıklama yaptı. Deprem nedeniyle zarar gören ve anne babasından uzakta olan çocuklarla ilgili son durumu paylaşan Yanan, “Şu anda bakanlık olarak bize kayıtlı 1362 çocuğumuz var. Bu çocuklardan 369’unun kimliği tespit edilerek ailelerine teslim edildi. .İnşallah önümüzdeki dönemde çocuklarımızı ailelerine teslim etmek istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz.Hastanede takip edilen çocuk sayısı 792, bakanlık kurumlarına götürdüğümüz çocuk sayısı 201. Bu çocuklardan 1071’ini tespit ettik. 291 çocuğumuzun kimliğini henüz tespit edemedik ama bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi. Bizim yapmamız mümkün değil diyen Yanık, koruyucu aile sisteminin bakanlık olarak teşvik ettikleri bir mekanizma olduğunu ifade ederek, “Deprem bölgesinden gelen çocuklarımla ilgili belli süreçlerimiz var. çocuklar belli değil kimlik tespiti yapılmalı.İkincisi eğer aile bireyleri yaşıyorsa bir araya getirmek.Ailelerini bulmadan ve kimliklerini tespit etmeden çocuklarımız hakkında bir işlem yapmamız mümkün değil. Bu dönemin prestiji, akut dönemde alıp ilgilendiğimiz, süpervizyonunu üstlendiğimiz ve sonrasında kurumsal bakıma veya çeşitli alternatif bakım modellerine yönlendirdiğimiz bir uygulamamız yok.Bazen vatandaşlarımız periyodik bakımlar sunuyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz. çok ama bakanlığımız olarak tüm çocuklarımıza bakma imkanımız var bu sebeple periyodik bakım yükümlülüğünü c’mize devretme seçeneğimiz yoktur ve olamaz. itizenler” dedi.

Deprem bölgesinden gelen ve anne babasından uzakta olan çocukların koruyucu ailelere verileceğini belirten Burning, burada farklı bir durumun olduğuna dikkat çekti. “Ailelerinin ve ailelerinin yanına dönmelerinin mümkün olup olmadığını belirlememiz gerekiyor. Doğal olarak biraz zamana ihtiyacımız var. Evlatlarımız emin ellerde. Evlatlarımız bu milletin emanetidir ve biz bu emanete sahip çıkacağız. gözlerimiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu