Yaşam

Aydın Gün Teşvik Ödülü Umut Sağlam’a verilecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) her yıl klasik müzik alanında 30 yaş altında gelecek vadeden bir genç müzisyene temel oluşturmasını sağlayan Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün 2022 yılı kazananı 25. oldu. eski çello sanatçısı Umut Sağlam.

30 bin TL’lik ödülün sahibi, şef Renkm Gökmen, yönetmen Yekta Kara, kemancı Cihat Aşkın, Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Koordinatörü Ahmet Erenli ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner başkanlığındaki seçici kurul tarafından oybirliğiyle belirlendi. İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak.

Sağlam’a ödülü Haziran ayında 51. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış töreninde verilecek.

UMUT SAĞLAM KİMDİR?

1998 Ankara doğumlu Umut Sağlam, 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Tufan Tahir Tolga ile başladığı viyolonsel eğitimine 2014-16 yılı ortalarında Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Dilbağ Tokay ile devam etti. 2016 yılında burslu olarak Berlin Barenboim-Said Academy’ye kabul edildi ve 2020 yılında Prof. Frans Helmerson’ın sınıfından mezun oldu. Sağlam, İstanbul Müzik Festivali, Aurora Müzik Festivali, Kronberg Cello Akademie, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, Krzyżowa Müzik Festivali, Ysayé’s Knokke gibi festivallerde yer aldı; Daniel Barenboim, Sir Andras Schiff, Steven Isserlis, Gary Hffman, Daniel Müller-Schott, Peter Bruns, Maria Kliegel, Jens Peter Maintz ve Alexander Rudin gibi müzisyen ve eğitmenlerle çalıştı ve sahne aldı.

Sağlam, 2017 yılında İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar Dizisi birinciliği ve Meriç Soylu Özel Ödülü’nün yanı sıra diğer başarılarının yanı sıra Bulgaristan Uluslararası Alman ve Avusturya Müzik Yarışması ikinciliği, İtalya Genç Virtüözler Yarışması birinciliği, İstanbul Devlet Senfonisi ödülleri bulunmaktadır. Orkestra tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Yetenekler yarışmasında İtalyan Gaetano Zinetti Müzik Yarışması Solist kategorisinde birincilik ve Fransa Tremplin Uluslararası Çello Yarışması’nda birincilik.

2018 yılından bu yana Doğu-Batı Divan Orkestrası turnelerine çıkan Sağlam, şef Daniel Barenboim’in daveti üzerine 2019-2020 döneminde Paris Louis Vuitton Vakfı’nda düzenlenen özel çello sınıfı Classe d’excellence de Violoncelle programına seçildi. çellist Gautier Capuçon liderliğinde. Altı çellistten biri oldu. Konzerthaus Berlin Orkestrası seçimini kazanarak 2021-23 konser dönemleri için Kurt-Sanderling Academy’ye üye olan Sağlam, 2022-23 eğitim öğretim yılında da Borusan Kocabıyık Vakfı Müzik Bursunu almaya hak kazandı. Umut Sağlam, 2021 yılından beri Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin’de Prof. Claudio Bohorquez ile yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu