Haber

Adana’da Kavga Sonucu Ölüm: Sanığa müebbet hapis talebi

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde kavga ettiği kişiyi silahla öldüren sanık hakkında, “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’nde 31 Mart’ta Rıdvan Araz’ı sokakta silahla öldürdüğü iddiasıyla 9 Mayıs’ta yakalanıp tutuklanan EO hakkında savcılığın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olay günü mağdur Rıdvan Araz ve arkadaşı CCY’nin diğer arkadaşları Ş.Y.’nin evine gittikleri belirtildi. Uyuşturucu kullandıktan sonra sanık EO ile evin önünde karşılaştık.

İddianamede, sanık EO’nun Ş.Y’ye “Abi sakın bunları eve götürme” demesi üzerine sanık EO ile mağdur Rıdvan Araz arasında sözlü tartışma çıktı, tartışma kavgaya dönüştü. , sanık EO’yu maktulün yanında tabancayla vurarak öldürdü. EO’nun kendisini bacağından yaraladığı, üzerindeki ruhsatsız silahla maktul Rıdvan Araz’ı iki kez vurduğu, Araz’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Sanık ile mağdur arasında daha önce herhangi bir husumet bulunmadığının belirtildiği iddianamede, sanık EO’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, “kasten öldürme” suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. ruhsatsız ateşli silah ve mermi satın almak, taşımak veya bulundurmak”.

Tutuklu sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

oltu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu